maanantai 10. lokakuuta 2011

Syyssiivous

 Eilen käytiin koko perheen voimin laittamassa mökki talviteloille.
Minä tyttöjen kanssa siivottiin mökki sisältäpäin, tytöt lakasivat ja luuttusivat ahkerasti. Minä olin lähinnä työjohtajana. Hieman harmitti, kun itse en saanut tehdä, mutta annoin toisten tehdä, koska muuten olisivat helposti kyllästyneet. Sain toki minäkin jotain tehdä, aina välillä :)
Toin kaikki lakanat ja pussilakanat sieltä nyt kotiin, pestäväksi. Keväällä sitten kiikutan ne puhtaina takaisin. Mattoja en käynyt raahaamaan kotiin, pesen ne ensi kesänä siellä sitten.
Oli taas niitä outoja papanoita pitkin pöytiä. Löydettiin me kuollut myyräkin, joka sai minut kirkumaan, kun tuli niin oudossa paikassa esiin. Lakaisin juuri sinisten nahkapallien alta ja nostin toista pallia, niin sen sisältä löytyi myyrä kuolleena.. vai hiiri?? Oli reppana tippunut sinne pallin kannen reiästä, eikä ollut sitten päässyt pois. Liekö kuollut järkytykseen vaiko nälkään?
Pitänee nyt hommata talveksi sinne jotain myrkkyjä, niitä pitää tutkia, että koska sitten on turvallista tuoda sinne kissaa. Ottaa myrkyt pois sitten keväällä kun menee, ja eihän kissaa sinne ole pakko viedä ennen juhannusta :)
Mies otti pojan kanssa laiturin pois vedestä. Helposti sekin nousi ja on nyt kokonaan maissa. Laittoivat vielä soutuveneen päälle pressun. Wc-pönttö tyhjennettiin, odottamaan ensi kesän saalista :) Pesuhuoneen pata tyhjennettiin.
Sitten vielä grillattiin kaasulla mökkikauden viimeiset makkarat ja hiljalleen lähdettiin pois. Haikea tunne, mutta riemulla jo odotan tulevaa kesää 2012, ihania kuumia kesäpäiviä mökillä, kun ei ole kiire mihinkään, aamukahvia terassilla, aamu-uintia ja kalastusta. Jospa ensi vuonna osaisi ottaa asteen rennommin :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti