torstai 7. heinäkuuta 2011

Mökille-töihin-mökille

 Lähdettiin maanantaina heti aamupäivästä mökille.
Ilma ei ollut kovin lämmin, mutta minua se ei haitannut. Sehän on vain pukeutumiskysymys. Miksi mökillä pitäisi olla vain sillon kun on kaunista ja aurinkoista?? Voi siitä luonnon ihanuudesta nauttia myös niinä vähemmän aurinkoisinakin päivinä!!
Mies meni työkaverinsa syntymäpäiville ja minun piti lasten kanssa pärjätä kotonta mökille. Hienosti sujui veneen lastaus, pojalta sujui moottorinlasku ja saareenkin päästiin turvallisesti. Purettiin tavarat, keitettiin kahvit ja kerettiin syödä iltaruokakin ennenkuin miestä lähdettiin hakemaan mökille.
Saunottiin ja mentiin ajoissa nukkumaan. Minun oli tarkoitus testata miten sujuu töihin lähtö aamuvuoroon mökiltä käsin. Tiistaiaamuna nousin aikaisin ylös (4:30) ja keittelin aamukahvit ja nautiskelin hiljaisuudesta ja rantatuoksuista. Aamupesut ja pukeutuminen ja kävin miehen herättämässä. Otettiin kuopus mukaan ja he heittivät minut mantereelle, josta otin auton ja ajelin kodin kautta töihin. Hyvin sujui :)
Tiistai-iltana tuli appivanhempani katsomaan ensimmäisen kerran mökkiä! Toivat tullessaan verkkomerkit, ne sellaiset kelluvat hässäkät, jotka kuuluu laittaa verkkojen päihin. Eli kohta päästään verkkokalastamaan, kun luvatkin on neljälle verkolle olemassa :) Saatiin myös uudet kylpypyyhkeet jokainen ja sitten kaikenlaista muuta pientä mutta tarpeellista kamaa.
Juotiin mansikkakakkukahvit, saunottiin, uitiin ja grillattiin makkaraa. Kissa toi oman makkaransa metsästä meidän syödessä ulkona omiamme, ison myyrän oli taas saanut kiinni. Oikein mukava ja rento ilta oli.
Kun mies, poika ja vanhempi tyttö lähtivät appivanhempiani viemään pois saaresta, lähtivät he samalla uistelemaan. Minä painuin nukkumaan kuopuksen kanssa, olihan taas aamulla noustava aikaisin ylös. Saalistakin oli tullut, poika saanut n. 500g ahvenen virvelillä, tyttökin saanut pienemmän, joka oli sitten laskettu kuitenkin vapaaksi.
Keskiviikkona samat kuviot aamusta ja itse painelin taas töiden jälkeen suoraan mökille. Aurinkoinen päivä oli vihdoin. Makasin lahnana laiturilla töiden jälkeen ja olen melko varma että kävin unessakin :) Mies veti raivaussahalla pihaa siistiksi eli leikkasi nurmikon. Saunottiin ja iltasella ajeltiin kotiin tavaroiden kera.
Lauantaina taas mökille!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti