keskiviikko 20. heinäkuuta 2011

Viisi vuorokautta mökillä

 Mentiin mökille perjantaina. Minä ja tytöt. Mies tuli sen verran, että tuli laittamaan jääkaapin päälle (se oli ollut huollossa ja irti letkuista) ja lähti töihin iltavuoroon. Poika jäikin kotiin, sillä jääkiekkoharjoitukset (kauden ensimmäiset) ja ei päässyt sen tähden meidän kanssa heti mökille. Miehet tulivat sitten 22 jälkeen illalla.
Minulla meni melko hyvin tyttöjen kanssa. Oli sateinen päivä ja aika paljon saatiin olla mökissä sisällä ja kyllähän tytöt nujusvat välillä aika paljonkin, mutta koitin olla siitä välittämättä.
Saunottiin todella ajoissa (17-18 aikaan), uitiin ja syötiin aina kun mahdollista. Ajatuksena että kun on massu täynnä ruokaa, niin on hyvä mieli kaikilla ;)
Lauantaina oli miehelläkin vapaapäivä. Käytiin vetämässä uistinta, nuorin nukahti veneeseen ja käi jo yöunelle siitä. Me pelattiin iltamyöhäisellä korttia. Itse otin lauantaina päiväunet, ja sinä aikana mies sai tupaan aurinkopaneelilla toimivan kattolampun paikoilleen, mikä ihana ylläri. Oltiin perjantai-ilta yritetty tehdä ristikoita ja kortin peluuta kynttilänvalossa ja se kieltämättä oli vähän hankalaa. Pimeitä syysiltoja ajatellen tuo kattovalo oli hyvä ratkaisu. Onneksi saunassa, pesuhuoneessa ja pukuhuoneessa oli jo valot valmiiksi. Olemme valmiit pimeitä syysiltoja varten!!
Sunnuntaina oli jo aurinkoisempi päivä. Kävin hakemassa kaupasta täydennystä ruokavarastoon ja samalla hain äitini mökille viettämään meidän kanssa mökkielämää. Miehellä alkoi yövuorot.
Maanantaina koitti ihana ylläri! Mies kävi salaa ostamassa veneen ja souti sen iltapäivällä saareen. Oli lapsilla hyvät ilmeet ja eleet kun tajusivat kuka rantaamme soutava ihminen on! Poika kerkesi jo närkästyneenä meiltä kyselemään " mitä TUO tänne tulee..." :D On ollut vene sen jälkeen pojalla ahkerassa käytössä, hyvä vaan että opettelee soutelemaan ja uskaltaa lähteä yksin sillä kalastamaan. Itse en vielä käynyt testaamassa. Mies sanoi että hänellä meni 20min kun souti sillä venerannasta saareen. Ei paha.
Maanantaina käytiin myös keräämässä vähän mustikoita herkuksi, noin puoli kiloa löytyi. Ei kauheesti ole mustikkaa saaressa, vaikka varpuja on senkin edestä. Että ehkäpä sieltä joku kesä löytää enemmänkin satoa. Tehtiin myös kanttarellilöytöjä ja sain niitä ihan pakastimeen asti 1-2 kastikkeen verran. Äiti opetti minulle yhden kastikemallin mökillä ja ai että se oli herkkua. Mehän ollaan huonoja syömään sieniä, ja tämä siis todellakin minulle melko uusi asia!
Tiistaina mies tulikin yövuoron jälkeen suoraan mökille nukkumaan aittaan. Heräili 14 jälkeen ylös. Oli saanut hyvin nukuttua. Ehkä itsekin joskus kokeilen! Kunhan nyt ensin opettelen tuon moottoriveneen käytön paremmin. On jäänyt harjoittelut vähän vähemmälle.
Tiistaina kotiuduttiin ukkosen saattelemana. Kerettiin juuri alta pois kun räväytti kaataen vettä niskaan. Emme me ukkosen takia pois lähteneet, vaan ukkonen teki tuloaan juuri sopivasti.
Oli kyllä ihanat viisi vuorokautta. Lapset jaksoivat hyvin, paitsi tiistaina rankuttivat koko ajan kotiin, kun tiesivät kotiinpaluusta jo etukäteen. Päätettiinkin että ei enää kerrota millon kotiudutaan, vaan tulkoon se kotiinlähtö sitten yllärinä.
Nyt on muita juttuja tiedossa, mökillä pääsen ensi kerran vasta maanantaina. Pitkä aika! Mutta sitten taas jos viipyisin siellä parisen vuorokautta putkeen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti